Rolf Meursing

Rolf Meursing

directeur / senior consultant

06-51408543

Rolf is directeur van Odinfo en al meer dan dertig jaar actief in projecten en programma’s waarbij ICT en mensen belangrijke aspecten zijn. De laatste jaren werkt hij bijna uitsluitend voor de overheid. Opdrachtgevers ervaren Rolf als een betrokken en gedreven consultant en programmamanager, die handelt op basis van kennis en praktische ervaring.

Rolf is al jarenlang, als I&A-adviseur en programmamanager betrokken bij grote ICT-veranderingsprojecten binnen de overheid, zoals het integreren van de ICT tussen organisaties. Hij wekt het vertrouwen bij bestuurders en management en beschikt over de vaardigheden om dit vertrouwen ook waar te maken. Hij heeft een eigen stijl ontwikkeld: los en luchtig waar het kan, maar vasthoudend en met grote discipline waar nodig. Rolf beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een klantgerichte instelling.

Bij het slagen van zijn projecten is zijn ervaring belangrijk. Hij weet waar de schoen kan wringen tussen werkgroepen, met leveranciers, met capaciteit van de projectmedewerkers of anderszins. Hij kan adequaat handelen op bestuurlijk en directieniveau en wordt vaak gevraagd te sparren met gemeentesecretarissen, directeuren en B&W’s over I&A-zaken. Hij heeft gedegen kennis van gemeentelijke informatievoorziening en gemeentelijke applicatielandschappen. Hij heeft veel transformaties gedefinieerd, waarbij deze kennis zeer van pas kwam.

In verschillende rollen, zoals strategisch adviseur en projectmanager was Rolf betrokken bij de herindeling Dijk en Waard, Stichtse Vecht, De Friese Meren en Alphen aan den Rijn. Dezelfde rollen heeft hij ingevuld bij de realisatie van verschillende samenwerkingsverbanden op het gebied van ICT zoals OVER-gemeenten en de gemeenten Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren. Ook ontvlechtingen van samenwerkingen zoals die tussen de gemeenten IJsselstein en Montfoort en van de gemeente Boarnsterhim heeft hij begeleid.

Het strategisch op de rit krijgen van de I&A van een organisatie is een van zijn andere expertises. Dit heeft hij onder andere mede-gerealiseerd voor Werkorganisatie Langedijk Heerhugowaard en de gemeente Almere.

De klanten waar we de afgelopen jaren mooie projecten voor hebben mogen doen: