Rolf Meursing

Rolf Meursing

directeur / senior consultant

06-51408543

Rolf is directeur van Odinfo en al meer dan twintig jaar actief in projecten en programma’s waarbij ICT en mensen belangrijke aspecten zijn. De laatste jaren werkt hij uitsluitend voor de overheid. Opdrachtgevers ervaren Rolf als een betrokken en gedreven consultant, die handelt op basis van praktische ervaring en kennis.

In verschillende rollen (adviseur werkgroep I&A, projectleider) was Rolf betrokken bij de herindeling Leudal, Kaag en Braassem, Stichtse Vecht, De Friese Meren, Boarnsterhim en Alphen aan den Rijn. Dezelfde rollen heeft hij uitgevoerd bij de realisatie van verschillende samenwerkingsverbanden op het gebied van ICT. Tegenwoordig is hij in verschillende hoedanigheden betrokken bij projecten in het Sociaal Domein.

Rolf is al jarenlang, als programmamanager of I&A-adviseur betrokken bij grote ICT-veranderingsprojecten binnen de overheid, zoals het integreren van de ICT tussen instellingen. Hij is tevens gecertificeerd KING-adviseur. Blijkbaar wekt hij het vertrouwen bij bestuurders en management en beschikt hij over de vaardigheden om dit vertrouwen ook waar te maken. Hij heeft een eigen stijl ontwikkeld: los en luchtig waar het kan, maar vasthoudend en met grote discipline waar nodig. Bij het slagen van zijn projecten is zijn ervaring belangrijk. Hij weet waar de schoen wringt of kan wringen tussen werkgroepen, met leveranciers, met capaciteit van de projectmedewerkers of anderszins. Hij kan adequaat opereren op bestuurlijk en ambtelijk niveau en wordt vaak gevraagd te sparren met gemeentesecretarissen en B&W’s over I&A-zaken. Rolf beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een klantgerichte instelling. Hij heeft daarnaast adequate kennis van gemeentelijke informatievoorziening en gemeentelijke applicatielandschappen. Hij heeft veel transformaties vormgegeven, waarbij zijn kennis van GEMMA zeer van pas kwam. Zijn bij de gemeente passende kennis van project- en programmamanagement heeft hij opgedaan door ervaring in gemeentelijke projecten en het volgen van cursussen.

 

De klanten waar we de afgelopen jaren mooie projecten voor hebben mogen doen: